3 handige tips om te besparen op de energierekening

Wilt u besparen op uw energierekening? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de volgende 3 tips. Daarnaast is het altijd verstandig om rekening te houden met een eventuele opzegtermijn of het einde van uw energiecontract. Wilt u eerder opzeggen? Dan loopt u het risico een opzegboete te betalen, die kan variëren van €50 – €125, geld dat u dan weggooit.

Gebruik vergelijkingswebsites
Maak allereerst gebruik van de vergelijkingswebsites, wanneer u van plan bent om over te stappen van energieaanbieder. Kijk op www.consuwijzer.nl/energiewijzer en websites als Gaselectraenergie.nl en Gaslicht.com. Dit zijn stuk voor stuk uitstekende websites die de prijzen goed in de gaten houden en op basis daarvan aan kunnen geven waar u tot honderden euro’s per jaar kunt besparen. Volgens ConsuWijzer is het bovendien een goed idee om de energierekeningen in het weekend te vergelijken, aangezien de aanbiedingen dan veelal het scherpst zijn.

Dual Fuel contract
Het is daarnaast verstandig om in ieder geval na te denken over een Dual Fuel contract. Dat betekent in principe niets anders dan dat u zowel elektriciteit als gas afneemt, bij één en hetzelfde bedrijf. U kunt gemakkelijk enkele tientjes besparen door over te stappen voor een van deze onderdelen, maar wanneer u zowel stroom als gas bij dezelfde aanbieder onderbrengt kan de korting over het algemeen nog verder oplopen. Check de contracten waarmee u de beide soorten energie afneemt, zodat u optimaal kunt besparen op uw energierekening.

Vast of variabel contract
Het is tenslotte verstandig om goed te kijken naar de voor- en nadelen van een vast contract. De aanbieder zal u waarschijnlijk een aantrekkelijke aanbieding doen, bijvoorbeeld in de vorm van een cadeau (vaak een iPad of een ander mooi apparaat). Bereken de waarde van deze aanbieding en weeg die af tegen de eventuele korting die u bij een andere aanbieder zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld op de prijs per kWh. Houd er daarnaast rekening mee dat de aanbieders u over het algemeen een contract voor langere tijd aanbieden op het moment dat ze een prijsdaling verwachten. Vergelijk de vaste en variabele aanbiedingen goed met elkaar, om uw energierekening zo laag mogelijk uit te laten vallen.

1 gedachte over “3 handige tips om te besparen op de energierekening”

Plaats een reactie