Prijs van elektriciteit in België stijgt tot 2030 met 40%

De prijs van elektriciteit zal tot aan 2030 met 40% toenemen. Dat voorspelt Bosten Consulting, een adviesbureau dat in opdracht van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) onderzoek deed naar de te verwachten ontwikkelingen. Het is opvallend dat de prijs met enkele tientallen procenten toe zal nemen, aangezien dat ervoor zal zorgen dat een gemiddeld gezin flink meer geld kwijt is aan de inkoop van elektriciteit. Het wordt daarom interessant om energie te besparen, of dit zelf op te gaan wekken.

Gemiddelde rekening van €840
In België betaalt men op dit moment gemiddeld €590 per jaar aan elektriciteit. Dat is een behoorlijk bedrag, maar volgens Boston Consulting zal de prijs doorstijgen naar €840. Dat betekent dat er gemiddeld genomen ieder jaar zo’n 2,3% bovenop de prijs voor elektriciteit komt. Consumenten dienen er uiteraard rekening mee te houden dat er in die tijd ook sprake zal zijn van inflatie. Dit zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt, waardoor alles nog eens een stap duurder wordt. Wat dat betreft is de kans groot dat de kosten van elektriciteit de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen.

Groene en grijze energie
Bij het onderzoek is Boston Consulting uitgegaan van de manier waarop men in België op dit moment om gaat met energie. Dat betekent dat men er vanuit gaat dat er steeds meer kerncentrales gesloten zullen worden, dat men windenergieparken in zee plaatst en nieuwe gasgestookte centrales opzet. De kans is echter aanwezig dat de kosten van duurzame energie verder af zullen nemen, wanneer men bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen op een meer zuinige manier kan produceren. Dat neemt niet weg dat de kans groot is dat de prijs van elektriciteit de komende jaren inderdaad flink toe zal nemen.

1 gedachte over “Prijs van elektriciteit in België stijgt tot 2030 met 40%”

  1. In Nederland kan je energierekening omlaag! de week van de energierekening komt er weer aan. Nu de herfst voelbaar op komst is, zetten we al gauw de verwarming weer op en blijven we iets langer onder de warme douche staan. Zo stijgt het gas- en stroomverbruik en schiet uw energierekening omhoog. Heeft u eigenlijk enig idee hoeveel u kwijt bent aan uw gas- en stroomverbruik? Tijdens de week van de energierekening wordt dit verbruik onder de aandacht gebracht. Stiekem hebben wij allemaal namelijk best wat gewoontes waarbij onnodig veel stroomverbruik verloren gaat. Zonder veel moeite en met kleine aanpassingen kan dit gas- en stroomverbruik bespaard blijven. Wist u bijvoorbeeld dat wanneer u overdag de verwarming iets lager zet, dit al meer dan 100 euro kan schelen op uw energierekening. Tijdens de week van 14 tot en met 19 oktober geven we tal van bespaartips vrij waarmee u zelfs tot 2500euro aan prijzen kunt winnen. Best even de moeite waard dus om de verwarming een graadje minder te zetten. Doe de Advies op Maat test om te zien wat u kunt besparen of kijk voor meer bespaartips op: weekvandeenergierekening.nl en ga de herfst in met een lage energierekening. #wvde2013, #stroomverbruik

    Beantwoorden

Plaats een reactie