Energie besparen met de verwarming

Wilt u energie besparen met behulp van uw verwarming? We geven u graag een aantal handige tips, zodat u de stookkosten omlaag kunt brengen en u toch op een aangename manier in uw woning kunt blijven wonen. De kosten komen lager te liggen, terwijl u aan de andere kant maar nauwelijks comfort hoeft in te leveren. Het is daarnaast natuurlijk verstandig om energie te vergelijken en de goedkoopste aanbieder te selecteren.

Graadje lager
Zet de verwarming gewoon eens een graadje lager, zeker op de momenten dat u maar weinig thuis bent. Komen de kinderen bijvoorbeeld alleen tussen de ochtend en het begin van de middag even thuis om een boterham te eten? Dan is het goed mogelijk om de verwarming een graadje lager te zetten en ze een extra trui aan te trekken, of de verwarming met behulp van de thermostaat zo in te stellen dat de verwarming op dat moment aan gaat. De iets koelere omgeving went gemakkelijk, waardoor u flink kunt besparen op de energierekening die anders gemakkelijk oploopt.
Nachttemperatuur
Ook ‘s nachts hoeft het huis natuurlijk niet op temperatuur te blijven, wanneer u ligt te slapen. Stel de temperatuur gerust in op 18 graden, aangezien dat voldoende is om op een comfortabele manier in bed plaats te kunnen nemen. Koop een iets dikkere deken en zorg er op die manier voor dat de temperatuur aangenaam is. Indien u het niet prettig vindt om in een koeler huis op te staan kunt u de thermostaat zo instellen dat deze het huis voordat u wakker wordt alvast opwarmt. Dit bespaart gedurende de nacht in ieder geval veel energie.
Niet lager dan 15 graden

Het is aan de andere kant verstandig om de temperatuur niet te ver terug te laten lopen, aangezien het dan juist meer energie zal gaan kosten om de woning weer op te warmen. Voorkom bijvoorbeeld dat de temperatuur onder de 15 graden daalt. Vanaf die temperatuur kost het de verwarming veel energie en moeite om het huis weer op te warmen. Houd de temperatuur minimaal rond de 15 graden, aangezien u dan veel energie bespaart en u de woning ook weer eenvoudig kunt opwarmen. U bespaart op deze manier gemakkelijk veel energie, waardoor de energierekening zomaar een paar tientjes lager uit kan vallen.

Plaats een reactie