Energierekening

Als iemand echt op de lange termijn kijkt dan kan die persoon en dat huishouden beslissen om zelf energie te gaan opwekken. Dit kan met zonnepanelen of windmolens. Echter er zijn ook mogelijkheden om warmte uit de grond op te pompen. Uitstekende manieren die echter wel om een investering vragen. Dat is het minst mooie deel van deze prachtige manieren van geld besparen op het gebied van je energierekening. Echter op de lange termijn zul je er zeker geld mee besparen. Zeker als de energieprijzen blijven stijgen. En dat ligt toch in de lijn van de verwachting van vele mensen.

Fossiel brandstoffen raken op en de vraag blijft stijgen. Zeker als je op wereldniveau gaat kijken. Met de sterk groeiende economiën van China, Brazilië, India en ook enkele Afrikaanse landen zal de vraag naar fossiele brandstoffen verder stijgen. En als het aanbod dan achterblijft dan zullen de prijzen de lucht in gaan! Dat is natuurlijk een logische conclusie.
Of er zal een uitstekend alternatief voor deze energie moeten komen. En die zijn er al. Zonnepanelen en windenergie! Niet alleen op kleine schaal en in de tuin of op het dak, maar in grote energieparken. Groene energieparken die het mogelijk maken voor iedereen om het aanbod aan energie groter te maken. De prijzen kunnen hierdoor minder stijgen van de energie. Of de prijzen van fossiele brandstoffen hierdoor minder hard zullen stijgen is natuurlijk een goede vraag. Je zou dan natuurlijk niet over hoeven te stappen.
Echter is het niet zo dat je met groene energie ook een goede bijdrage levert aan de wereld? En het milieu? En is dat niet iets waar iedereen zich voor in dient te zetten?
Het is de vraag hoe je energierekening er in de toekomst eruit zal komen te zien. Zullen overheden meer belasting heffen op fossiele brandstoffen om dit minder populair te maken? Betaalje op basis van de hoeveel CO2 uitstoot die jouw huishouden produceert? Staat op ieder dak een zonnepaneel? Het zijn vragen die wij graag beantwoord zien.

1 gedachte over “Energierekening”

  1. Beste heer/mevrouw,

    Op maandag 15 oktober gaat de Week van de Energierekening van start. Een initiatief van het Platform Bewoners en Duurzaam Bouwen, waarbij woningeigenaren, huurders, VvE’s en verhuurders gewezen worden op mogelijkheden om de energierekening te verlagen. We adverteren in een groot aantal landelijke dagbladen, op stations en op internet. In de bijlage vind je een vooraankondiging van de Week van de Energierekening.

    Op dinsdag 16 oktober organiseren we van 12.00-13.00 een twitterchatsessie, samen met Consuwijzer. Je kan dan vragen stellen over de energierekening: van vragen over betaling en overstappen (Consuwijzer) tot vragen over energie besparen (Milieu Centraal). Je kan ook mee doen aan de prijsvraag vanaf 15 oktober. Je maakt kans op 2.500 euro aan energiezuinige apparaten of één van de bespaarcadeaubonnen.

    Dus: tweet mee tijdens de Week van de Energierekening: van 15 t/m 21 oktober!

    Dat kan als volgt:
    – De afkorting die we gebruiken bij iedere tweet is #WvdE
    – Verzin je eigen tweet en voeg daar #WvdE aan toe én de verwijzing naar onze campagnepagina http://www.weekvandeenergierekening.nl, dat is: http://bit.ly/Rc0hts

    Op naar een succesvolle Week van de Energierekening!

    Met vriendelijke groet,
    Ilse Naus
    Communicatieadviseur Milieu Centraal

    Beantwoorden

Plaats een reactie