Energie besparen met zuinige apparaten

Bent u de hoge energierekeningen zat en wilt u daar graag wat aan doen, zonder in te leveren aan gemak of mogelijkheden? Koop voortaan energiezuinige apparaten, aangezien u daarmee de mogelijkheid heeft om flink op te kosten te besparen. U kunt de aanschafprijs van de apparaten als het ware terugverdienen met een lagere energierekening.
Daarnaast verbruikt u minder energie, wat goed is voor het milieu om ons heen.

Zuinige wasmachine aanschaffen
Gaat u een nieuwe wasmachine aanschaffen? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een energiezuinig exemplaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wasmachine met een A-label, maar nog beter is het om een A+, A++ of A+++ label te kiezen. In het laatste geval is de wasmachine 30% zuiniger, dan wat er nodig is om een A-label te verkrijgen. Dat betekent dat u gemakkelijk enkele tientjes per jaar kunt besparen, door hier gebruik van te maken. U kunt uw energierekening flink omlaag brengen, zeker wanneer u voortaan ook op een lage temperatuur (30 – 40 graden) gaat wassen.

HR CV-ketel laten plaatsen
Daarnaast kunt u gebruik maken van een HR CV-ketel, aangezien ook deze ervoor zorgt dat u uw energierekening flink omlaag bij kunt stellen. HR staat voor Hoog Rendement, wat betekent dat er een minimale hoeveelheid gas nodig is, om het water op te warmen en er bijvoorbeeld voor te zorgen dat u onder de douche kunt stappen. Des te hoger het rendement is, des te lager de verspilling zal zijn. Dit betekent dat uw energierekening lager uit zal vallen, terwijl u aan de andere kant toch gewoon kunt blijven douchen of in bad kunt gaan.

Apparaten helemaal uitschakelen
Het is ten derde verstandig om alle apparaten altijd helemaal uit te schakelen, ook uw computer of de televisie. Dit zijn apparaten die een klein beetje elektriciteit blijven gebruiken op het moment dat u ze in standby laat zien. Dit zorgt ervoor dat uw energiemeter door blijft lopen, ook al is het maar langzaam. Als u de apparaten helemaal uitschakelt is dit in ieder geval niet zo. U kunt er op die manier voor zorgen dat uw energierekening aan het eind van het jaar zo laag mogelijk uit zal vallen, zeker als u ook bij een voordelige energieleverancier zit.

Plaats een reactie