Energie besparen met verwarming en warm water

Wilt u besparen op uw energierekening? Dan is het een goed idee om eens goed te kijken naar uw verwarming en de manier waarop u warm water gebruikt. Zet de verwarming bijvoorbeeld al lager op het moment dat u over een uur van plan bent om weg te gaan, of naar bed toe te gaan. Ook een klokthermostaat of een programmeerbaar exemplaar kan een goede investering vormen.

Slim en kort douchen
Staat u veel onder de douche? Probeer dit altijd zo kort mogelijk te doen, aangezien u op die manier veel water kunt besparen.
Spreek bijvoorbeeld af dat iedereen in uw huishouden een minuut korter dan gebruikelijk onder de douche gaat staan, door er net even eerder onder vandaan te stappen. Schaf een waterbesparende douchekop aan, om tot 20% water te besparen. Het zijn simpele stappen die u kunt nemen, om ervoor te zorgen dat uw energierekening de volgende keer een stuk lager uit zal vallen.

Ketel vervangen
Heeft u nog een relatief oude cv-ketel zitten? Dan is het wellicht een goed idee om die te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een energiezuinige HR-107(combi)ketel, waarmee u flink kunt besparen op de hoeveelheid energie die er nodig is om gebruik te kunnen maken van warm water. Vraag in ieder geval eens een offerte aan, zodat u weet wat het kost om een nieuwe cv-ketel te laten plaatsen. De kans is groot dat u de kosten al in een paar jaar terug kunt verdienen, waardoor u snel gaat besparen op uw energierekening.

Zonneboiler of warmtepomp
Wilt u het liefst zo energiezuinig mogelijk te werk gaan en vindt u alleen een zuinige cv-ketel niet voldoende? Kies dan bijvoorbeeld voor de HRe-ketel. Deze zorgt ervoor dat u op een heel zuinige manier kunt zorgen voor warm water, maar dat u daarnaast kunt rekenen op de levering van stroom. Daarnaast zijn natuurlijk de zonneboiler en de warmtepomp heel interessant, aangezien u dan op een slimme manier gebruik kunt maken van duurzame energie. Het gebruik van warmte bepaalt voor een belangrijk deel de hoogte van uw energierekening, waardoor u hier uitstekend invloed op uit kunt oefenen door hier zo slim mogelijk mee om te gaan.

Plaats een reactie