Consumenten besparen €16 miljoen met collectieve energieinkoop

Consumenten wisten in 2013 in totaal €16 miljoen te besparen, door gezamenlijk energie in te kopen. Zij maakten gebruik van het Energiecollectief van de Consumentenbond. Ruim 60.000 consumenten besloten over te stappen naar de energieleverancier die op de veiling met het beste bod kwam. Gemiddeld wist een huishouden hierdoor €267 te besparen, in een jaar tijd. Zij konden aan de andere kant evenveel energie blijven gebruiken, waardoor het comfort nooit onder de besparing heeft hoeven lijden.

Samen energie inkopen
Consumenten kunnen besparen op hun rekening voor gas en elektriciteit, door dit gezamenlijk in te kopen. Een collectief levert een leveranciers veel nieuwe klanten op, waardoor zij de mogelijkheid hebben om een scherpe korting aan te bieden. Consumenten kunnen vervolgens gebruik maken van bijvoorbeeld een 1- of 3-jarig contract, waarbij de energierekening jaar na jaar lager uit zal vallen dan voorheen het geval was. Het Energiecollectief van de Consumentenbond bood consumenten een gemakkelijke manier om over te stappen. Zij konden zich hier online voor aanmelden, om vervolgens eventueel in te gaan op het bod dat de leverancier neerlegde.

Nieuwe veiling Consumentenbond
In april zal de Consumentenbond opnieuw een veiling organiseren, al voor de 9e keer. Zowel leden als niet-leden van de Consumentenbond hebben tot 3 april de mogelijkheid om zich hiervoor in te schrijven (https://www.consumentenbond.nl/energie/energiecollectief/). Vervolgens krijgen de energieleveranciers de kans om een scherp bod te doen. Op 11 april maakt de Consumentenbond de uitslag bekend. Consumenten hebben op dat moment de mogelijkheid om het aanbod te accepteren, of het toch naast zich neer te leggen.

Plaats een reactie