Delta blij met uitspraak rechtszaak en krijgt vergunning voor 50.000 zonnepanelen

Het zijn fijne tijden voor energieconcern Delta, de organisatie is verheugd met de uitspraak van de rechtbank in Den Haag die Urgenda aanspande tegen de staat. De rechter oordeelde dat Nederland harder moet werken aan de reductie van CO2, om de doelstelling om in 2020 25% minder CO2 uit te stoten te behalen. Een woordvoerder van Delta laat daarop weten dat het volgens hen van belang is om kolencentrales te sluiten en meer gebruik te maken van de meer efficiënte gascentrales.

Kolencentrales sluiten voor 25% minder CO2-uitstoot in 2020
Nederland krijgt van de rechtbank de opdracht om te streven naar 25% minder CO2-uitstoot in 2020, iets dat volledig in lijn is met de wens van Delta om de plannen in het Energieakkoord aan te scherpen. Volgens Delta dient vooral de ‘kolendeal’ aangepast te worden. Momenteel is die gericht op goedkopere energie uit kolencentrales, terwijl het volgens het energieconcern juist van belang is om te streven naar meer milieuvriendelijke energie.

Delta heeft naar eigen zeggen diepgravend onderzoek uit laten voeren en concludeert op basis daarvan dat de kolendeal onder andere zal leiden tot de verdringing van de meer efficiënte gascentrales, die minder schadelijk zijn voor het milieu. Volgens Delta zal Nederland daar nu weer meer gebruik van moeten maken, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Vergunning voor de aanleg van 50.000 zonnepanelen

Daarnaast wist energieconcern Delta een vergunning te verkrijgen voor de aanleg van 50.000 zonnepanelen. De gemeente Tholen gaf daarmee groen licht, ondanks de bezwaren van omwonenden. Het gaat om een van de grootste geplande parken met zonnepanelen in Nederland, goed voor meer dan 10 megawatt. De locatie in Tholen is geschikt vanwege het grote aantal zonuren, de schaduw-vrije omgeving en de 2 hoogspanningsaansluitingen in de nabije omgeving.

Plaats een reactie