Energie besparen in de winter

Wilt u energie besparen in de winter, bijvoorbeeld omdat de rekening over het algemeen een stuk hoger uitvalt dan tijdens de zomermaanden? Zorg er dan in ieder geval voor dat u op een zo zuinig en bewust mogelijke manier met energie omgaat. Het is vooral het bewustzijn dat veel energie kan besparen, aangezien u aan de hand daarvan veel bewuster met het geheel om zal gaan.

Televisie en opladers
Met name de televisie zal tijdens de wintermaanden weer veelvuldig aangaan, waardoor het energieverbruik toe zal nemen. We vinden het doorgaans heerlijk om samen plaats te nemen en lekker naar de televisie te kijken. Dat is op zich geen probleem, maar zorg er na afloop voor dat u de telefoon ook daadwerkelijk uit zet. Dat betekent bovendien dat het verstandig is om de televisie helemaal uit te zetten en de standby-stand te voorkomen. Dat geldt ook voor een adapter als die voor uw telefoon, trek de stekker eruit om verder stroomverbruik te voorkomen.

Spaar de verwarming van kleding
Daarnaast is het verstandig om de verwarming niet te voorzien van kleding, ook niet wanneer een flinke sneeuw- of regenbui ervoor gezorgd heeft dat u volledig doorweekt bent. Door kleding op de verwarming te leggen zorgt u er namelijk voor dat het een stuk moeilijker wordt om de kamer te verwarmen. Hierdoor zal u de verwarming waarschijnlijk hoger zetten, waardoor de energierekening onnodig oploopt. Het is daarnaast natuurlijk niet slim om een kast voor de verwarming te zetten. Zorg ervoor dat uw verwarming goed vrij is en op die manier de mogelijkheid heeft om voldoende warmte aan de ruimte af te geven.

Houd de deur dicht
Houd de deur daarnaast zoveel mogelijk gesloten wanneer u gebruik maakt van de verwarming, aangezien er anders een hoop warmte verloren kan gaan. Let goed op het verschil in temperatuur tussen verschillende kamers en zorg ervoor dat u alleen de kamers opwarmt waar u op dat moment wenst te verblijven. Zodra u de verwarming aanzet en u de deur van de kamer sluit zal u bovendien merken dat de kamer sneller op temperatuur is. Zo kunt u besparen op de energierekening, zonder dat dit aan de andere kant dient te betekenen dat u het minder warm heeft in uw woning.

Plaats een reactie