Griekenland op zoek naar olie en gas

Dat het financieel op dit moment niet erg goed gaat in Griekenland is geen nieuws, maar dat energie hier wellicht verandering in kan brengen is dat wel. De Grieken hebben een Noors bedrijf ingeschakeld, dat hen gaat helpen in de zoektocht naar olie en gas. Men is van mening dat deze grondstoffen wellicht te vinden zijn in de bodem van Griekenland. Uiteraard zal dit ervoor zorgen dat men een hoop geld kan verdienen, waardoor de energie ineens een belangrijk thema zou kunnen worden voor het land.

Grote kans op olie en gas
Ondanks dat men er tot op heden nog niet in geslaagd is om olie of gas te vinden is de kans groot dat het er toch zit. Onderzoekers zijn van mening dat de kans groot is dat er daadwerkelijk grondstoffen gevonden gaan worden, onder andere voor de kust van Kreta. Op dit moment probeert Griekenland in de buurt van de havenstad Kavala te boren naar het zwarte goud, maar tot nu toe zonder succes. Met hulp van de Noren zou men er nu in moeten slagen om de juiste plaats te vinden en aan de slag te gaan met succesvolle boringen.

Geld in de pijplijn
Als Griekenland er inderdaad in slaagt om olie en gas boven te halen kan men een groot deel van de financiële problemen van zich afgooien. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel het land er mee kan verdienen en welk bedrijf de partij zal zijn die de boringen uiteindelijk mag gaan doen. Dat het geld op zou leveren is echter volledig duidelijk. Uiteraard hoopt Griekenland op een flinke voorraad aan olie en gas, aangezien dat ervoor kan zorgen dat de verkoop van energie ze een hoop geld op zal gaan leveren.

Plaats een reactie