Microsoft verspilde bewust miljoenen Watt elektriciteit

Het lijkt erop dat Microsoft eind 2011 bewust miljoenen Watt aan energie verbruikt heeft, om op die manier een boete te voorkomen. Het elektriciteitsgebruik nam een enorme spurt en zorgde er op die manier voor dat het dichter in de buurt kwam bij de verwachte hoeveelheid. Men lijkt er op die manier in geslaagd om een flinke boete te voorkomen, waardoor men uiteindelijk geld heeft bespaard door een hoop energie te verspillen. Het is de New York Times die documenten in handen heeft gekregen waaruit deze enorme verspilling door het technologiebedrijf zou blijken.

Energieverbruik steeg gigantisch
Het energieverbruik van Microsoft is in 2011 uiteindelijk uitgekomen op zo’n 34 miljoen Watt. Tussen 16 en 19 december van dat jaar zorgde de generators in de staat Washington ervoor dat het verbruik met 5,5 miljoen Watt omhoog ging. Dit staat voor meer dan 16% van het totale energieverbruik, in slechts een paar dagen. Er is geen andere verklaring voor deze enorme te stijging dan de voorkoming van een boete die Microsoft boven het hoofd hing. Het lijkt er daarom op dat men de energie expres verspild heeft, om er uiteindelijk financieel beter van te worden.

Flinke kostenbesparing
Microsoft slaagde er met de enorme verspilling van energie in om een boete van zo’n €162.000 dollar flink te verlagen. Men diende deze boete te betalen, omdat het stroomverbruik veel lager uit leek te pakken dan men had verwacht. Microsoft heeft ongeveer €54.000 aan energie verspild, maar is er op die manier in geslaagd om de boete terug te brengen met een bedrag van €116.000. De lagere boete van €46.000 zorgde samen met het hogere energieverbruik nog altijd voor een relatief laag bedrag aan kosten. Een woordvoerder van Microsoft heeft laten weten dat het gaat om een eenmalig incident, dat al snel is opgelost door het bedrijf.

Plaats een reactie